RU UA

Для ленивых – рецепты пиццы на сковороде

Постарайтеся якомога швидше відповісти на питання: який посуд для приготування їжі вважається найдавнішою? Сперечаємося, що не здогадаєтеся? Це сковорідка, першими прообразами якої були відкриті плоскі камені за допомогою яких стародавні люди піддавали продукти примітивної термообробці. Набагато пізніше, після того як люди навчилися видобувати і обробляти метали, посуд придбала звичну для сучасних людей форму.

У наш час існує безліч видів сковорідок, у кожного народу свій: казан, жаровня, вок. У деяких випадках, особливо для порційних блюд, використовуються сотейники - невеликі сковорідки з високими бортиками. Матеріалів, з яких роблять цей посуд, також дуже багато: сталь, чавун, кераміка, алюміній.

Приготуйте блюдо в сковороді

Якщо немає сил чекати доставку піци, спробуйте приготувати швидко і самостійно на сковороді. Думаєте, не вийде? Навпаки: у вас вийде ароматна, м'яка, соковита піца з правильною скоринкою і причому набагато швидше, ніж в духовці. Судіть самі: поки духовка розігріється, поки ви розкотите тісто, дасте йому відпочити і розкладіть начинку - піде багато часу. Чи то справа сковорідка: масло налили, тісто розподілили, начинкою посипали, сиром притрусили, закрили кришкою і вуаля - через 10 хвилин вже все готово.

Купувати окрему сковорідку для цієї страви не потрібно, підійде практично будь-яка з антипригарним покриттям. Якщо користуєтеся чавунної, знайте, що для випічки потрібно трохи більше масла, ніж вказано в рецепті. Для дружньої вечірки можна замовити бургери в Одесі, а експерименти з піцою провести власноруч, використовуючи найулюбленіші інгредієнти. Придумано безліч рецептів «ледачих» піц. У одних основа зроблена з рідкого тесту, у інших - зі звичайного, розкотив по діаметру сковорідки.

Паличка-виручалочка

Якщо ви хочете спробувати пиріг на рідкому тісті - візьміть в рівних пропорціях майонез і сметану, борошно і яйця. Начинкою послужить ковбаса, томати і сир.

Змішайте компоненти для тіста, вилийте його в сковороду, покладіть начинку і посипте її тертим сиром. Залишається закрити блюдо кришкою і почекати 10 хвилин. Погодьтеся, дуже швидко.

Це відмінний варіант для тих, хто тільки вчиться готувати або для вічно зайнятих справами людей, у яких просто немає часу на більш вишукані і складні страви. Звичайно, доставка їжі в Одесі від компанії «1794» завжди прийде вам на допомогу, але іноді чогось смачненького хочеться вже зараз. Якщо у вашому холодильнику є будь-які готові продукти: ковбаса, варене або смажене м'ясо, риба або морепродукти, сосиски, гриби, овочі і сир - смачний сніданок або вечерю забезпечений.

Варіанти приготування тіста

Буває так, що в холодильнику не виявляється ні сметани, ні майонезу. Не поспішайте бігти в магазин - основу можна замісити на кефірі, йогурті або навіть на воді. Малувато інгредієнтів для начинки? Теж не біда: дрібно ріжте все, що знайдете на полицях холодильника і викладайте поверх тесту.

Найголовніше - включайте фантазію і будьте готові до несподіваних результатів. Наприклад, «лінива» Маргарита прекрасно вийде з пари помідорів, кількох листочків зелені, томатної пасти або соусу і будь-якого м'якого сиру.

Тісто приготуйте на кефірі (1 склянка), додавши борошно (1 склянка) і яйце (1 штука). Додайте в тісто погашену оцтом соду, сіль (якщо хочете) і добре перемішайте. Маса повинна вийти схожою на густу сметану.

Налийте в сковорідку масла, розігрійте його на маленькому вогні і виливайте тісто. Поки верх коржі ще рідкий, точково нанесіть на нього томатний соус. Потім швидко викладіть начинку. Смажити блюдо потрібно близько 10 хвилин і відразу ж подавати на стіл.

Залишилося трохи молока? Відмінно! Спечіть Пепероні. Всього то й потрібно: 330 мл молока, 240 гр. борошна, 1.5 ст. л. оливкового масла, 1 яйце, сіль і за бажанням - сода. Для начинки тонко наріжте гострі ковбаски, помідори, натріть сир, підготуйте соус.

Перемішайте всі інгредієнти до однорідного стани не густої сметани, залиште на 10 хвилин і займіться начинкою. Коли все готово, розігрійте сковорідку, змастіть її маслом і виливайте тісто. Швидко змащуйте його соусом і посипайте начинкою з сиром. Час приготування не змінюється: все «ліниві» страви готуються не довше 10 хвилин на повільному вогні.

Складно викроїти в щільному графіку навіть 10 хвилин? Доставка піци в Одесі виручає завжди. Телефонуйте і замовляйте!