RU UA

Рецепти найгостріших піц

Чи знаєте ви, що існує піца, гострота якої перевершує перцевий газ, який використовують поліцейські в усьому світі? Крім того, це блюдо майже в три рази гостріше найгострішого перцю чилі. Цікаво, що таку екзотичну і, напевно, малос'едобнимі піцу придумали рафіновані англійці. Доставка піци Жарища Солтдіна там дуже популярна.

Один з власників піцерії в містечку Солтдін (Англія) вирішив прославитися, зробивши найгострішу в світі піцу. Як компоненти англієць використовував перець-привид, який вважається самим пекучим речовиною і додав спеціальну пасту, збагачену екстрактами чилійських перців. Примітно, що основою цього пекельного страви залишилася звична, можна сказати, безневинна Маргарита, поверх моцарели в якій пиццайоло і кладе свій найгостріший соус.

Чутки про це блюдо зробили його досить популярним, але поки жоден з їдців не зміг повністю з'їсти 25-сантиметрову пекельну піцу. Хоча винахід англійця і занесли до книги рекордів Гіннеса, ті, хто наважився його спробувати, розповідають про надзвичайно неприємних і хворобливих відчуттях. Добре, що доставка їжі в Одесі не поспішає нас радувати такими екстремальними стравами, а пропонує лише смачну піцу по всіма улюбленими рецептами.


Для тих, хто любить погарячіше

Оскільки ми вважаємо, що в їжі важлива помірність і користь, доставка піци в Одесі пропонує городянам тільки корисні страви. Серед них є і гострі варіанти, наприклад, Пепероні або Diavolo.

В оригінальному рецепті Diavolo в начинку потрібно додавати салямі, ароматні трави, кайенский перець, болгарський перець різних кольорів свіжий і маринований, томати (свіжі або консервовані), цибуля, часник. Варіантів приготування саме цієї страви дуже багато, тому сміливо експериментуйте, додаючи різні гострі інгредієнти, наприклад соус Табаско.

Склад тесту класичний, точно такий як пропонує доставка їжі в будь-якому місті борошно, живі дріжджі, цукор, тепла вода, сіль, оливкова олія. Пропорції можуть змінюватися в залежності від бажаної величини страви.

Приготуйте однорідне тісто і залиште його в теплому місці. Тепер у вас є 45 хвилин, щоб зайнятися начинкою. Для цього: очистіть, дрібно наріжте і обсмажте в киплячому маслі часник, додавши до нього томатний соус і подрібнені помідори. Випарюйте соус на повільному вогні 10 хвилин, а поки очистіть наріжте перець, обсмажте його на іншій сковороді 5 хв., Додавши туди сіль і приправи.

Тонко розкачайте тісто, перенесіть на змащене деко і розігрійте духовку до 240-250 градусів. Змастіть основу приготованим гострим соусом, зверху викладіть перець і колечка салямі. Присипте начинку сиром і випікайте до хрусткої скоринки.

Взагалі, основу ви можете готувати за власним рецептом, а ось в начинку додавати все, що душа забажає. Наприклад, піца «Пекучі троянди» робиться з гострими «Мисливськими» або «Баварськими» ковбасками, червоної консервованої квасолею, сербської бринзою, цибулею і помідорами. 


Всі компоненти для начинки дрібно нарізати, після чого овочі окремо обсмажуються без солі. З квасолі злийте воду і змішайте її з овочами, ковбасками і вашої улюбленої зеленню.

Тісто дуже тонко розкочується в прямокутник, на нього тонко розкладається начинка, хаотично посипається бринзою і відправляється в духовку на 20-30 хвилин. Інгредієнти можуть довільно змінюватися або доповнюватися так, як люблять ваші друзі і рідні. Замовте бургери в Одесі компанії 1794 і починайте готувати свою найулюбленішу гостру піцу!

А можна купити ковбаски Пепероні і приготувати піцу з ними, майже як в піцерії! Крім ковбасок вам знадобляться: помідори, часник, моцарелла, сухий або свіжий базилік, орегано, чебрець, перець чилі і паприка.

На класичну основу викладіть соус з ароматних трав, часнику, томатів, перцю чилі, солі і паприки, змішавши всі компоненти за допомогою блендера до однорідної консистенції. Попередньо соус необхідно випарувати на сковороді до загустіння з оливковою олією. Поки рідина випаровується, тонко наріжте ковбаски і натріть сир. Потім змастіть основу соусом, розкладіть пепероні і посипте все сиром. Розігрійте духовку до 250 градусів і через 7 - 10 хвилин насолоджуйтеся ароматним, гострим блюдом.