RU UA

Секрети ідеального тесту для піци

Складно знайти хоча б одне місто не тільки в нашій країні, а й в усьому світі, де не була б відкрита хоча б одна піцерія. Але коли на вулиці погана погода і виходити зовсім не хочеться, вам на допомогу прийде швидка доставка піци в Одесі, що дозволить насолодитися улюбленими стравами, не виходячи з дому.

Однак якщо доставка їжі для вас звичайна справа і хочеться чогось новенького, приготуйте піцу самостійно. Вас чекає захоплюючий творчий процес і неймовірно смачний результат.


Основа основ
Як правило, до складу начинки питань не виникає. Навіть дітям зрозуміло, що на тісто можна викладати абсолютно всі, що знайдеться в холодильнику: ковбасу, м'ясо, оливки, овочі, морепродукти і багато іншого. А можна обмежитися інгредієнтами класичної Маргарити і результат буде неймовірно смачним.
Масу питань, особливо у новачків, викликає приготування і розкочування тіста. Зрозуміло, можна не морочитися і купити готове або взагалі вже спечену і заморожену основу, розкласти продукти і поставити в мікрохвильовку або духовку. Це відмінний варіант для швидко організованою вечірки, особливо якщо додатково замовити бургери в Одесі. Але якщо ви хочете вразити гостей або домашніх власноруч приготованим шедевром, тісто доведеться готувати самостійно.


Яке воно - ідеальне тісто
Після того, як приготування і доставка піци стало міжнародним захопленням, з'явилося стільки варіантів рецептури основи, що з вихідними інгредієнтами можна сміливо експериментувати. Наприклад, замінити частину пшеничного борошна кукурудзяного, або взагалі на манну крупу для додання Коржу пікантного хрускоту. Якщо ви дотримуєтеся принципів правильного харчування, більшу частину борошна в рецепті замініть борошном грубого помелу з твердих сортів пшениці.


До речі, проявіть фантазію і додайте в тісто ароматні трави на свій смак. 

Якщо так роблять італійці, чому не можна зробити нам? У підсумку вийде смачна, ароматна основа з ароматом орегано, базиліка або інших сушених приправ.
Хрустка скоринка вийде ідеальною, якщо додати в борошно оливкова олія і їм же змастити деко. Розігрійте духовку (220 градусів), покладіть основу на підготовлений лист і випікайте 5 хвилин. Потім вийміть, дайте охолонути і викладайте начинку.
Гості вже буквально на порозі і зовсім немає часу чекати, поки підніметься тісто? Додайте в вихідний рецепт на 3/4 чайної ложки дріжджів більше, і воно підніметься набагато швидше.
Рідко в звичайному житті зустрінеш людину, яка зуміє розкачати основу так, як це роблять з діда-прадіда італійські пиццайоло для піци Цезар, наприклад.

 І ви не вмієте? Нічого, вам допоможуть скалка і пергаментний папір. Розкачайте корж максимально тонко прямо на папері і перенесіть його разом з пергаментом на деко.
Якщо пергаменту немає, а найтонше тісто страшно переносити руками, посипте качалку борошном. Обмотайте навколо неї частину коржі і, тримаючи качалку за краї, перенесіть основу на деко. Поки тісто відпочиває, приготуйте начинку. Чи очікуєте безліч гостей і однієї піци буде мало? Доставка їжі в Одесі від компанії «1794» прийде на виручку, а ваш кулінарний шедевр стане зоряним блюдом вечірки.