RU UA

Секреты идеальной пиццы

Мабуть, складно знайти країну, жителі якоїбайдуже ставляться до піци. Її із задоволенням їдять корейці, американці, французи, японці. У нашій країні доставка піци в офіси, до сімейної вечері абона дружню вечірку також дуже популярна. Ті, хто довіряє тільки домашній кухні,знають, що готувати її досить просто, а для начинки можна використовувати абсолютно будь-які інгредієнти.

Однак, не дивлячись на простоту приготування, існуютьумови, перевірені століттями. Їх потрібно неодмінно дотримуватися, щоб вийшлопо-справжньому ідеальне блюдо. Розповімо про секрети приготування піци докладніше.


Ідеальне тісто - половина успіху

Замішуючи тісто для основи, потрібно постаратисязробити його м'яким і еластичним використовуючи мінімум продуктів: воду, борошно, трохи дріжджів, цукор, сіль, оливкова олія. Останній інгредієнтнеобхідний не тільки для еластичності готового коржа - він піклується про ваше здоров'я, знімає відчуття тяжкості в шлунку і знижує кислотність.

Технологія розтягування тіста удосконалювалася століттями іпотрапила в список культурної спадщини ЮНЕСКО. У справжніх піцеріях скалка -під суворою забороною. Тісто витягується від центру до країв виключно руками.Зрозуміло, товщину коржа можна регулювати за власним бажанням. Дайте готовому тесту відпочити 10 хвилин і корж стане пишним. Наша доставка піци в Одесіпропонує страви за старовинною технологією. Замовте, наприклад, 4 сиру іпереконайтеся у  цьому самі.


Далі слід звернути увагу на край коржа, а значить, на температуру випікання. Піца вОдесі, Києві, Нью-Йорку випікається в спеціальних кам'яних печах дуже швидко при максимально високій температурі. На жаль, в звичайному багатоквартирному будинку складно встановити кам'яну піч, доводиться користуватися духовкою. Нічого страшного: встановіть регулятор температури на 230 градусів, а таймер -на 3 хвилини. Результат якщо і не буде ідеальним на 100%, то вже на 99% точно.

Часвипікання багато в чому залежить від кількості і щільності начинки. Якщо їїбагато, і вона щільна - час збільшується, якщо пухка - зменшується. Ще одинсекрет полягає в якості та свіжості всіх продуктів. Неприпустимо, наприклад, користуватися замороженими інгредієнтами для начинки. На щастя, доставка їжі від «1794» радує своєю якістю і відповідальним підходом до роботи.



Начинка:традиції і фантазія

Італійські майстри приготування піци пиццайоло рекомендують дотримуватися при формуванніначинки простого правила: чим товще корж, тим більше багатошарової повинна бутиначинка. На тонко розкачане тісто краще викласти тонкий шар підсушеної начинки,як це робиться, наприклад, в піці Маргарита.

Дітямособливо подобається в піці те, що можна класти в начинку будь-які продукти.Однак варто стежити за тим, щоб інгредієнти не забивали смак один одного вготовій страві. Морепродукти, овочі сухі і свіжі, гриби, риба, м'ясо, сир,фрукти - все доведеться до місця. Головне - засипати цю пишність товстим шаромсмачного сиру. Тому що піца без сиру - це вже не піца. Чи не розрахуваликількість інгредієнтів або на вечірку прийшло дуже багато гостей і піци всім невистачить? Доставка піци від «1794» виправить ситуацію і підніме настрій.


Отже, тісто, сир ... Нічого не забули? А як же ще один символ Італії - помідори? Без томатного соусу, як без сиру, і піца НЕ піца. Сміливо експериментуйте з томатами: наприклад, можна змастити корж томатною пастою або подрібнити свіжі помідори. Кетчупом краще не користуватися - він переб'є смак і аромат начинки.

До речі, начинка може бути як сухою - тоді блюдо приготується досить швидко, так і рідкою, що вимагатиме збільшення приготування страви приблизно на 10 хвилин при більш низькій температурі. Рідким і інгредієнтам  потрібно достатньо часу для видалення зайвої вологи. Немає сил чекати, поки приготується піца? Доставка їжі в Одесі прийде на виручку. Свіжі страви привезуть в будь-який район міста.

Ставайте справжнім пиццайоло, сміливо комбінуйте різні продукти, і хто знає, може ваша піца буде визнана ідеальною в світі!